„Tresla se brda, rodio se miš". Ova stara narodna izreka odgovara ishodu slučaja iz Narodnog muzeja Zadar, koji je otkriven na posljednjoj sjednici Županijske skupštine.

Vijećnici SDP-a Vedrana Mišković i Jure Zubčić iznijeli su nevjerojatan podatak kako se netko u listopadu, mimo znanja Narodnog muzeja, pokušao upisati kao osoba ovlaštena za zastupanje ustanove!

Prijedlog je Trgovački sud u Zadru odbacio, a kako o njemu do sjednice ništa nisu znali ni ravnateljica Renata Peroš, ni Upravno vijeće ni župan Božidar Longin, probudila se sumnja kako iza svega stoje predstavnici gradske vlasti jer Grad želi osnovati novu ustanovu koja će upravljati Kneževom i Providurovom palačom, dok ih NMZ želi zadržati.

Misterij smo pokušali razriješiti na Trgovačkom sudu u Zadru od kojeg smo još jedan nevjerojatan podatak.

- U listopadu 2021. se pokušala upisati Renata Peroš kao osoba ovlaštena za zastupanje, odgovor je kojeg nam je dostavila glasnogovornica suda, sutkinja Katarina Zdunić, a iz kojeg proizlazi kako se Peroš pokušala upisati na mjesto koje joj odavno pripada.

Iznenađena ravnateljica Peroš rekla nam je kako to nije učinila osobno. Stoga, ovaj neočekivani preokret u slučaju budi sumnju u sposobnost rada pravne službe muzeja, što Peroš nije htjela komentirati jer još nema sve informacije.

- U četvrtak je sjednica Upravnog vijeća na kojoj ćemo razjasniti što se dogodilo, najavila je ravnateljica Narodnog muzeja Zadar koji do daljnjega ostaje u njezinim rukama.