Top Sport Events koji organizira biciklističku utrku CRO race jutros je stanarima servirao letak da ne smiju parkirati određenim ulicama zbog prolaska utrke koja se očekuje u poslijepodnevnim satima. I to dva dana. U protivnom će im poslati pauka.

U jučerašnjoj najavi samih organizatora utrke, navodi se samo trasa kojom prolazi utrka koja u Zadar stiže u poslijepodnevnim satima.

Nema obavijesti o tome ni na stranici Obale i lučica kojima građani plaćaju parkiranje na tim ulicama. To je stvar organizatora i policije, kažu oni.

Zadrani su bijesni i ogorčeni na gradsku vlast koja ih, kažu, želi deložirati iz Grada i to po ovakom vremenu.

Što je najtragičnije, Grad Zadar je takvim ponašanjem organizatora biciklističke utrke, sam sebe deložirao jer o tome nije obavijestio svoje građane. U tome očito ni ne sudjeluje kao što to rade financijski i organizacijski u Wings for life, gdje zajedno s organizatorima i policijom najave privremenu regulaciju prometa.

Na stranici Grada Zadra nema nikakve obavijesti. Srećom da u Zadar danas dolazi ministra prometa Oleg Butković pa bi on mogao riješiti takvo ponašanje gostiju u prolazu ali i domaćina.

U ime organizatora, obavijest je poslana medijima ali ona je nesuvisla i nema informacija o tome kako na dan Zadrani moraju promijeniti svoj život da bi prošao CRO race. Vrhunac je ipak i zatvorene ulica oko Poluotoka, uz rivu. Auti se vraćaju s Istarke obale a da nisu ni znali da je na snagi privremena zabrana prometa. Policija? Oni danas u podne slave Dan policije.