Zadar je grad u kojem se ove godine održava središnje događanje Tjedna filantropije, odnosno Tjedna dobročinstva.

Na Poljani Šime Budinića, djeca iz 11 osnovnih škola iz raznih dijelova Lijepe naše će 1. listopada, na Europski dan filantropije i zakladništva, učiti o važnosti smanjenja siromaštva te zaštiti okoliša i održivom razvoju, i to kroz dvije radionice: `Ponovo upotrijebi, sa srcem` i `Zeleno srce Zemlje!`

Zadar također ima okrugli stol `Sudionička filantropija i financiranje organizacija civilnoga društva i društvenih inovacija: odgovor na izazove u društvu`. Riječ je o primjerima dobre prakse iz brojnih zemalja u Europi i svijetu koji ukazuju na rezultate i prednosti ulaganja u društveni razvoj kroz sudjelovanje svih dionika tih procesa. Okrugli stol bit će održan 30.9. u Hrvatskoj kući filantropije (IMPACT centar, Ulica dr. Franje Tuđmana 24b).

Organizatori Tjedna filantropije su Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva i Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj. Više informacija o svim događanjima, koja se održavaju diljem Hrvatske, možete pronaći na njihovim stranicama.