U utorak, 27. rujna u 19 sati u Gradskoj loži otvara se izložba akademske slikarice Elle Flesh, umjetnice koja živi i radi na Korčuli. Ona će se Zadranima predstaviti umjetninama čija inspiracija je bio šipak kao mitološki simbol braKa, plodnosti i života- najavila je sama autorica na konferenciji Lige protiv raka Zadar, objavio je Radio Zadar.

Liga protiv raka Zadar dosad je prikupila 2 443 604,91 kn za nabavku linearnog akceleratora za Opću bolnicu Zadar,  navela je članica predsjedništva Lige Milka Batur najavljujući novu humanitarnu izložbu Elle Flesh. Dodala je kako će prikupljena sredstva u stvari biti utrošena u nabavku posebne opreme za linearni akcelerator, aparata za dijagnostiku i terapiju onkoloških bolesnika.

" Linearni akcelerator zapravo nećemo platiti, platit će ga Ministarstvo i bit će jedan od pet naručenih. Mnogi pitaju zašto ga još nema kad ga je najavio premijer Plenković još prije godinu dana. Nije došao zato jer nije gotova zgrada za njega - bivša infektologija se za njega obnavlja. Ova sredstva na računu će biti utrošena za popratnu opremu uređaja za zračenje. U tijeku je obuka stručnjaka za rad na linearnom akceleratoru. Mislimo, zapravo uvjereni smo da bi na proljeće iduće godine mogli biti prva bolnica koji nije klinički bolnički centar koja će dobiti  linearnog akceleratora. Puno je rada oko toga, ali biti će, izjavila je
Mirka Batur. Gradonačelnika Branka Dukića, ujedno predsjednika Lige nije bilo na konferenciji za novinare.

Govoreći o svojim djelima, akademska slikarica Flesh navela je kako je tema Srce života, a ja sam je nazvala „Ne dam te nikom osim ovom trenutku". U zadnje vrijeme me zaveo šipak, njegova mitološka strana ,što on predstavlja simbol braka, plodnosti, ponovnog rađanja. Dio moje izložbe je i Vino veritas, u stvari podneblje Mediterana - kazala je slikarica koja od sutra izlaže u Gradskoj loži.

Prodajna izložba trajat će dva tjedna.