Nasljednicima zaposlenika Zrakoplovne baze u Zemuniku, koji je poginuo vozeći motocikl u krugu vojarne, sud je dodijelio oko 270.000 kuna odštete.

Stradali muškarac je prilikom odlaska sa posla doživio prometnu nesreću kada je na asfaltnoj cesti u bazi, prilikom pretjecanja autobusa, koji je odvozio sa posla djelatnike vojarne 93. Zrakoplovne baze Zemunik, naišao na rupu u cesti, uslijed čega je došlo do proklizavanja motocikla stradalog, te pada i udarca u stablo, s posljedicom smrti.

Prema kasnijem vještačenju utvrđeno je da je ograničenje na prometnici bilo 30 kilometara na sat, dok je poginuli upravljao motociklom brzinom od 87 km/h. Također, na tom dijelu je bila iscrtana puna linija koja označava zabranu pretjecanja. Zbog toga je ocijenjeno da je poginuli 50 posto odgovoran za svoju nesreću, dok je na državi odgovornost zbog lošeg stanja kolnika.

Zastupnik države branio se kako je kolnik bio suh i valovit te opremljen sa oznakama i prometnim znakom. Iz prijave ozljede na radu proizlazi da je oštećenik bio duže vrijeme liječen od depresije i da je povremeno uzimao terapiju koja se sastojala od sedativa i antidepresiva koji mogu u vrijeme uzimanja utjecati na sposobnost vožnje motornih vozila. Međutim, kako nakon smrti nije napravljen toksikološki nalaz, to se pri izricanju presude nije moglo uzeti u obzir.

Prema izvješću Ministarstva obrane, on je navedenog dana došao motorom na posao i prilikom povratka kući je došlo do klizanja motora, pada i udarca u drvo, uslijed čeg je došlo do teških tjelesnih ozljeda. Vozač je na sebi imao kacigu i kožno zaštitno odijelo. Prvu pomoć su mu pružile djelatnice Zdravstvenog voda 93., a nakon toga ga je preuzeo tim Hitne pomoći i medicinski je zbrinut na kirurgiji Opće bolnice. Vještačenjem je utvrđeno kako nije udario u rupu na prometnici, već ju je pokušao izbjeći manevrom udesno, zbog čega je izgubio kontrolu i udario u stablo uz prometnicu.

Temeljem svega izloženog, imajući u vidu zdravstveno stanje poginulog, njegovo iskustvo kao vozača i stanje ceste, sud je zaključio da brzina kretanja motocikla nije jedini uzrok nesreće već da je do destabilizacije vozila došlo i radi toga što je pokušao izbjeći rupu na cesti. Zbog toga je njegovim sinovima, nakon što je supruga tijekom postupka preminula, dosuđeno 50 posto propisane naknade.