Obrana bivše gradske vijećnice i aktualne potpredsjednice GO HDZ-a Elvire Sterle, još jednom je odgodila održavanje sjednice na kojoj se u četvrtak trebalo odlučivati o osnovanosti optužnici koja je protiv nje i njezinih partnera podignuta još u veljači prošle godine i to zbog počinjenja kaznenih djela subvencijske prijevare i krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Nakon što su u ožujku zatražili da sud u Zadru bude mjesto nenadležnosti, što im je nakon četiri mjeseca odbijeno, sada traže izuzeće predsjednice optužnog vijeća Dubravke Škalabrin.

- Sjednica je odgođena dok predsjednik suda ne donese odluku o tom zahtjevu, doznajemo u glasnogovorničkoj službi suda na kojem je ranije u rujnu odgođena još jedna sjednica jer jedan od okrivljenika nije zaprimio poziv.

No zbog čega obrani sada smeta sutkinja kojoj je ovaj predmet dodijeljen još prije godinu i pol dana, odnosno radi li se samo o novom kupovanju vremena kroz iscrpljivanje svih dostupnih pravnih sredstava? Odgovor na to pitanje nismo uspjeli doznati.

- Budući sukladno zakonu sjednice optužnog vijeća nisu otvorene za javnost, nismo u mogućnosti iznositi detalje zahtjeva za izuzeće o kojem još ni nije odlučeno, rekli su nam na sudu.

Podsjetimo, policija je još u travnju 2019. godine podnijela kaznenu prijavu protiv Sterle, o čijem smo povratku nedavno pisali. U suštini istaknutu zadarsku HDZ-ovku se sumnjiči da je kao direktorica tvrtke Vigens Invest, uz pomoć poslovnih partnera Vencija Medića i Miroslava Kolundžića, lažnim ugovorima za pašnjake dobila gotovo pola milijuna kuna državnih poticaja. Sterle to od početka poriče i tvrdi kako je sve radila po zakonu. O osnovanosti optužbi uz Škalabrin odlučuju sutkinje Ana Brkić i Ivana Parać Krišto.