Jedanaestogodišnji dječak koji je u Osnovnoj školi u Biogradu doživio nasilje vršnjaka nije zadobio teže tjelesne ozljede, rekao je danas u izjavi za medije abdominalni kirurg Opće Bolnice Zadar dr. Emilio Dijan.

Tportal prenosi kako je skupina od za sad neutvrđenog broja dječaka, njih 10 do 15, u WC-u Osnovne škole Biograd dočekala je 11-godišnjeg dječaka kojeg su tukli šakama i nogama te je dječak zbog ozbiljnosti ozljeda bio hospitaliziran u Općoj bolnici u Zadru.

- Prije dva dana smo zaprimili pacijenta zbog lakših tjelesnih ozljeda, odnosno opservacije. Pregledom nismo utvrdili nikakvog patološkoga supstrata, laboratorijski, ultrazvučno ili radiološki te smo ga pustili kući. Psihološka pomoć nije pružena jer nije bilo kliničkih tragova nekakve traume, odnosno posttraumatskoga sindroma. Što će kasnije biti, to je pitanje, kazao je dr. Dijan.

Prema riječima majke napadnutog 11-godišnjeg dječaka, u petak ga je u školskom toaletu dočekalo desetak starijih dječaka, udarali su ga šakama, a kad je pao na pod jedan mu je stao na glavu i ugazio lice. Razdvojila ih je profesorica engleskog jezika. Dječaka su roditelji odvezli u Opću bolnicu Zadar, gdje su mu napravili rendgen i ultrazvuk, a uočene su dvije traume od udaraca u području trbuha, zbog čega je zadržan na promatranju.

- Policija je zaprimila dojavu o napadu na dječaka te se utvrđuju sve činjenice i okolnosti događaja, rekla je glasnogovornica Policijske uprave zadarske Ivana Grbin.

Ravnatelj Osnovne škole Biograd Joško Brtan izjavio je da su svi sudionici poznati i njihovi su roditelji obaviješteni te da će biti kažnjeni u skladu s pravilnikom škole.

- Čekamo još klasifikaciju samog djela i u skladu s njom ćemo poduzeti daljnje korake.