Glazbenom uvertirom u izvedbi Lucije Grabovac, pred brojnim ljubiteljima likovne umjetnosti, sinoć je u galeriji Kapetanove kule svečano otvorena izložba „Dan za danom" slikarice, povjesničarke umjetnosti i talijanistice Branke Riđički.

U svom osvrtu na postav kustosica izložbe Marijana Ramov, istaknula je kako je likovni govor Branke Riđički čitavo desetljeće progovarao jezikom ambijentalnog slikarstva kojim nas je autorica neumorno vodila kroz svoja putovanja, daleke gradove, kontinente te baštinu koja nikad nije promaknula njenom oku.
Prostor u kompozicijama novog ciklusa polako se pojednostavnjuje, minimalizira te priču i sadržaj preusmjerava na nešto drugo. I dalje autorica dječjom percepcijom prostora stvara neposrednu spontanost perspektiva pejzaža. Kompozicije i u ovom ciklusu dijeli na dva različita kromatska plana u kojima toplo-hladnim koloritom sugerira ine promjene u prirodi... od cikličkih, vremenskih, pa do izmjena godišnjih doba, no podjednako izražavajući vlastite ekspresije, doživljaje, promišljanja, imaginacije i sjećanja.
Osobnom naracijom kroz taj višeslojni likovni jezik, autorica slavi jednostavnost i ljepotu života u malim stvarima - dan za danom... zaključila je Ramov

Posebno emotivno autorica izložbe zahvalila se svima koji je prate i podržavaju, osobito svojoj obitelji i suprugu koji je svih ovih godina neumorno motivirao i poticao njen stvarački i kreativni rad, koji broji iza sebe već punih 25 godina.
Značajan je poticaj svima nama, koji plivamo u vodama likovne umjetnosti, u ovim ne baš jednostavnim vremenima, imati iza sebe podršku ali i vjernu publiku koja neumorno prati vaš dva i pol desetljeća dug stvaralački opus.
Izložbu u organizaciji HDLU-a Zadar otvorio je predsjednik Dragan Jelavić, a postav će biti otvoren do 07. listopada 2022.