Županijsko državno odvjetništvo u Zadru je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Zadru optužnicu protiv 33-godišnjeg državljanina Velike Britanije zbog počinjenog kaznenog djela razbojništva i kaznenog djela napada na službenu osobu.

Okrivljenom 33-godišnjaku se stavlja na teret da je 28. lipnja 2002. oko 19:55 sati u Novalji, prišao oštećenom njemačkom državljaninu i prijetećim tonom zatražio od njega da mu preda ključeve svojeg osobnog vozila, a kada je ovaj to odbio, pokazao mu je rukama da će ga ubiti i da ima nož za pojasom pa mu je oštećenik, u strahu za svoj život, predao ključeve svojeg vozila vrijednog 190.000,00 kuna. 

Okrivljenik je ušao u vozilo i odvezao se, a kada su ga iste večeri u prometu zaustavili policijski službenici koji su tragali za vozilom, udario je šakom u glavu policijskog službenika koji je prišao do vrata vozila uz koja je sjedio okrivljenik. Policijski službenik je zadobio lake tjelesne ozljede.

Okrivljenik je bio u istražnom zatvoru od 28. lipnja 2022. do 6. srpnja 2022. kada je, uz jamstvo, pušten iz istražnog zatvora.