Vijećnik Jure Zubčić (SDP) danas je na sjednici Županijske skupštine prozvao voditelja natječajne komisije za izbor ravnatelja Lučke uprave Zadar Radu Faina da je lagao kada je medijima izjavio kako je izabrani kandidat Željko Knežević bio najbolji na testu iz engleskog jezika, a zapravo je bio tek treći. Također je izjavio da je Knežević imao i najbolji program.

- Mene zanima jeste li vi te programe vidjeli. Naime, izabrani ravnatelj u svom programu kaže da se bespredmetno baviti financijskim planom. A čime bi se to onda ravnatelj trebao baviti? Program predan u potpuno neurednom obliku bez ikakvog plana i sadržaja vaš predstavnik proglasi najboljim programom? Osjećate li se odgovornim za svoju političku akviziciju kojom dokazujete da je lojalnost jedini kriteriji za odabir ravnatelja pored kriterija stručnosti, sposobnosti i kvalitete? Ako se ne osjećate odgovornim možemo li za odgovornost pitati ministra Butkovića koji je na izbor dao suglasnost?, pitao je Zubčić.

Župan Božidar Longin rekao je da ne vjeruje da je Fain lagao, a kao vijećnik Zubčić može otići u Lučku upravu i dobiti odgovore.

- Ispit je provodila kvalificirana institucija za poznavanje engleskog jezika, ne vjerujem da je netko mogao to falsificirati, odgovorio je župan.

Zubčić je replicirao kako nije govorio napamet, a informaciju je dobio službenim putem iz Lučke uprave.