Ravnatelj Ljekarne Zadar, Božo Čolak odlučio je do konca svojeg zadnjeg, petog mandata, dovesti do kraja preuređenje prostora i pete apoteke.

Na red je došla ljekarna "Dr. Edvin Andrović" na Petrićima koja je vraćena u mrežu ljekarna Zadar nakon što je devet godina bila u zakupu.
Iako se sve apoteke nalaze u gradu a jedna u Preku, Ljekarne Zadar su županijska ustanova. Ravnatelj Čolak početkom kolovoza uputio je zahtjev kojim se traži suglasnost od skupštine Zadarske županije, koja zasjeda u četvrtak, da im se omogući potrošnja 2,6 milijuna kuna bez PDV-a što bi bilo 3,2 milijuna kuna s porezom, za obnovu ljekarne na Petrićima.

Radi se o prostoru od 133 metra četvorna od čega je prostor ljekarne i laboratorija svega 44 kvadrata.

U prijedlogu za skupštinu se navodi kako je odluka Upravnog vijeća ustanove o toj investiciji „donesena je na temelju izrađene projektne dokumentacije i troškovnika ovlaštenog projektantskog ureda za projektiranje, konzalting i inženjering."
Radi se o AB Forumu, arhitektonskom studiju Igora Pedišića koji je projektirao interijer Donata (pročelje se mijenjalo po projektu Radionice Marušić), adaptacije apoteka Centar, Varoš te posljednje ljekraničke jedinice Jadran na Relji.

 Na žalost s prostorom za dežurstvo gdje se građani i l apotekari ne mogu sresti lice u lice već se moraju saginjati da bi komunicirali.

U svakom slučaju preuređenje te ljekarne koštalo je 1,6 milijuna kuna a radovi su povjereni firmi Šprajc Thd iz Slavonskog Broda s ponudom od 1.6 milijuna kuna koja je bila niža od procijenjene vrijednosti radova od 1,8. milijuna bez PDV-a.

U četiri godinu sve je skočilo za milijun kuna pa bi kvadrat došao 2.600 eura prema toj procjeni.