Udruga Mavena već sedmu godinu za redom u suradnji s udrugom DRAGODID kreira i obnavlja suhozide otoka Silbe, te gradimo suhozidne kaparete kao domove silbenskim kaparima!

Ove godine gradi se i obnavlja silbenske suhozide za vikend 24. i 25.9., a početni susret je u subotu, 24. rujna u 9 sati kod zjoga. Ponesite udobne cipele, zaštitu od sunca, rukavice ako imate, a ostali materijal, kao i okrijepa, su osigurani.

Organizator radionice je SEA Silba Environment Art, u suradnji s udrugom Dragodid i Turističkom zajednicom mjesta Silba.

Udruga Dragodid osnovana je 2007. godine, a počeci djelovanja sežu još u 2002., kad je održana prva međunarodna suhozidna radionica u selu Dragodid kod Komiže na Visu. Danas su prisutni na raznim lokalitetima diljem hrvatske obale i u drugim zemljama; sjedište udruge je u Šapjanama kod Rijeke, a glavna radionica održava se u selu Petrebišća na Učki.

Glavne aktivnosti udruge su organizacija i vođenje suhozidnih radionica te provođenje istraživanja suhozidne baštine u suradnji s lokalnim partnerima, izvornim nositeljima umijeća gradnje suhozida i poznavateljima lokalnih tradicija. O svim aktivnostima možete čitati na portalu dragodid.org gdje prenose i ostale vijesti sa suhozidne scene Hrvatske i susjednih zemalja istočnog Jadrana.

Projekt su podržali Grad Zadar (Upravni odjel za kulturu i šport i Upravni odjel za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša) i Ministarstvo kulture i medija RH kroz platformu SOS Silba Off Season.