Iz Grada Zadra pozvali su kandidate s Pročiščene konačne liste reda prvenstva za kupnju stanova iz Programa društveno poticane stanogradnje (POS) na lokaciji Crvene kuće.

Poziv se odnosi na one koji su pristupili prvom krugu odabira stanova, ali zbog ograničenja kvadrature nisu mogli birati stan.

Drugi krug odabira neprodanih stanova održat će se u zgradi gradske uprave pord crkve sv. Krševana a sukladno redosljedu na Pročišćenoj listi reda prvenstva čija je satnica objavljena na službenim stranicama Grada Zadra.

Ukoliko se kandidati s Pročišćene konačne liste reda prvenstva ne odazovu pozivu na odabir stana, smatrat će se da su odustali od kupnje stana, a daljnji izbor stanova nastavit će se sukladno redosljedu na Pročišćenoj listi reda prvenstva. Može doći i  opunomoćenik na temelju ovjerene punomoći, koji će u njegovo ime i za njegov račun moći odabrati stan.

Predvidiva prodajna cijena stana iznosi 1.193,44 E/m2,  ostaje ista i za stanove čija je kvadratura veća od prava na takav stan pa se razlika kvadrata mora platiti po tržišnoj cijeni. Kolika će ona biti, ne navodi se u objavi koju potpisuje predsjednica Povjerenstva Iva Zubčić, dipl.iur.