Prva reakcija na prošlotjednu sjednicu Gradskog vijeća došla je u subotu u Zadarskom listu od strane gradonačelnika Branka Dukića.

On je formalno izbačen sa sjednice Gradskog vijeća s kojeg je zadarski gradonačelnik i do sad često izbivao. Dukić je poslao poruku javnosti u kojim HDZ zagovara nove izbore ako se nastavi ponašanje „nestašnih vijećnika" koji prema ocijeni vladajućih blokiraju razvoj Grada i sve odluke koje predlaže HDZ. Prema onom što je izrekao gradonačelnik Dukić, HDZ-ova politika ustvrdila je kako Gradsko vijeće ne funkcionira normalno.

Nije trebalo dugo čekati na odgovor predsjednika Gradskog vijeća Marka Vučetića koji je odgovorio i na Dukićeve izravne prozivke da je on za to odgovoran.

- Govoriti o bezizlaznoj situaciji u Gradskom vijeću nakon što sam mu pokazao izlaz, kroz koji je i prošao, može samo Branko Dukić. Ovo Gradsko vijeće štiti javne interese, privatni interesi nemaju ulaz, jamčim im izlaz. Zadarski HDZ-ovci su sada u fazi anarhije, ne mire se s demokracijom, demokracija im onemogućava demonstriranje njihovog, sudskom presudom čitavoj stranci utvrđenog, koruptivnog refleksa. Ja sam im pokazao izlaz, a o građanima ovisi hoće li ovi anarhisti s koruptivnim refleksom dobiti i trajni izgon iz javnog života, ne samo u Zadru nego u RH,  u svom stilu je odgovorio  Vučetić na svom facebook profilu.