Općinski sud u Zadru izrekao je kaznu od 750 kuna Zadraninu koji je verbalno napao susjedu nakon nesuglasica oko prometovanja ulicom. Ovaj 36-godišnjak je većom brzinom prolazio kroz spornu Ulicu Roberta Frangeša Mihanivća, iznad hotela Mediteran, koja nema uređenih nogostupa.

Žena koja se s dvoje maloljetne djece nalazila na ulici rukama mu je signalizirala da uspori vožnju, ali je isti nastavio upravljati vozilom bez zaustavljanja. Nakon nekoliko minuta, kada je ostavio automobil ispred svoje kuće, vozač se vratio i počeo vikati na ženu riječima: „Je... ti mater, što ti meni mulice govoriš kako da vozim", govoreći da on tu živi od 2004. godine a ona je tek došla te se nema zašto buniti. Kada ga je ista pokušala smiriti, nastavio ju je vrijeđati vičući „Mrš kući i nauči se kulturi".

Kada mu je žena rekla da su joj se djeca prestrašila on se okrenuo i otišao, čime je prestalo daljnje narušavanje javnog reda i mira.

Vozač se nije odazvao višekratnim pozivima na sud, dok je žene posvjedočila kako joj je susjed prijetio i da će je zadaviti i da ode kući i nauči se ponašati ili će je on odgojiti. Njezina djeca od tri i šest godina doživjela su šok, počela plakati i prestrašila se pa se nakon nekog vremena okrivljenik okrenuo i otišao.

Iako iz Zapisnika o ispitivanju osumnjičenika proizlazi da Zadranin osporava prekršaj navodeći da on spornoga dana nije vozio brzo kroz ulicu niti da je vrijeđao, vikao ili izgovorio riječi navedene u optužnom prijedlogu, sud smatra da je okrivljenik svojim iskazom pokušao umanjiti svoju prekršajnu odgovornost u konkretnom slučaju. Također, njegov iskaz je u bitnom suprotan iskazima svjedokinja, pa ga je sud ocijenio nevjerodostojnim.