Općinski sud u Zadru osudio je na uvjetnu kaznu zatvora 38-godišnjaka koji je prije dvije godine izletio s ceste u Kolonu, pri čemu nije nikoga ozlijedio.

Kako je utvrđeno očevidom, u zavoju u desno izgubio je nadzor nad vozilom kojim slijeće izvan kolnika prilikom čega su nastala oštećenja na lijevom bočnom dijelu, prednja i zadnja vrata, prednji i stražnji odbojnik s ukrasnom maskom, poklopac motora, kotači i podvozje automobila.

Izvršenom provjerom utvrđeno je da isti upravlja motornim vozilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 6 mjeseci.

Nakon izazvane prometne nesreće muškarac je pokazivao znakove da bi mogao biti pod utjecajem opojnih sredstava i lijekova te mu ponuđeno da se podvrgne preliminarnom ispitivanju pomoću sredstava za ispitivanje kao i uzimanje krvi i urina radi utvrđivanja prisutnosti opojnih droga ili lijekova u organizmu. Međutim, liječnici su na pregledu utvrdili da pati od poremećaja ponašanja uzrokovanih uzimanjem opijata i sindroma ovisnosti.

Iako je za oba propisana prekršaja utvrđena kazna od 10 do 20 tisuća kuna, prekršitelj neće platiti ni lipe. Naime, sudac je izabrao kaznu zatvora od po 12 dana