Trgovački sud u Splitu donio je rješenje o prodaji stana na Relji, jedne od preostalih nekretnina splitske tvrtke Kerum u stečaju.

No za razliku od ostalih Kerumovih nekretnina diljem Hrvatske, stan u Zadru ne ide na elektroničko nadmetanje, iako je dražba oglašena na servisu Financijske agencije. Naime, kako se navodi u oglasu, za stan se prikupljaju pisane ponude, a početna cijena tako je ostala jednaka procijenjenoj vrijednosti u iznosu od 1,7 milijuna kuna, odnosno blizu 2 tisuće eura po kvadratu. Nesvakidašnje je i mjesto održavanje dražbe - ured jednog javnog bilježnika u Ulici Nikole Tesle 12B gdje se zainteresirani kupci moraju pojaviti 14. listopada u 12 sati. Prije toga stan mogu razgledati u pratnji stečajne upraviteljice Natalije Mladineo.

Podsjetimo, radi se o stanu na četvrtom katu tzv. "Kerumove zgrade" na adresi Trg kneza Višeslava 6C. Stan površine 114,39 m2 sastoji se od ulaznog hodnika, dvije spavaće sobe, kupatila, WC-a, kuhinje s dnevnim boravkom i blagavaonicom, te dvije lođe. Na nekretnini je upisano razlučno pravo u korist tvrtke Joker, čiji je vlasnik sin bivšeg splitskog gradonačelnika Željka Keruma, Joško Kerum.