Klub daljinskoga plivanja Donat i Plivački klub Zadar organizirali su i proveli zanimljiv događaj u zatvorenom bazenskom plivalištu na Višnjiku. U petak, 16. rujna 2022. gosti su na jednom treningu bili Kristof Rasovszky, mađarski olimpijac u daljinskom plivanju, srebrni na 10 kilometara na OI u Tokiju 2020., te svjetski prvak na pet kilometara iz 2019., njegovi kolege reprezentativci Adam Pinter i Akos Kalmar, te najbolji australski daljinski plivač Armstrong Bailey.

- Sva četvorica sudjelovat će na međunarodnom plivačkom natjecanju u Rtini (10 kilometara) i rado su se odazvali zajedničkom pozivu klubova Donat i Zadar da posjete ŠC Višnjik i da mlađim plivačicama i plivačima malo demonstriraju svoju tehniku plivanja i porazgovaraju s njima. U svijetu daljinskoga plivanja oni su itekako uspješni i svojim primjerom potaknut će i druge da se bave plivanjem uopće - govori Dražen Adžić, predsjednik KDP-a Donat i Hrvatskoga saveza daljinskoga plivanja.

Mali ogledni trening na Višnjiku za skupinu mlađih plivačica i plivača, kao i klupske trenere, bio je izvrsna prilika da u izravnom kontaktu od uspješnih i cijenjenih natjecatelja nauče nešto novo, nešto što će im u budućnosti itekako biti od koristi.