Ravnatelj Opće bolnice Zadar dr. Željko Čulina jučer je donio dvije odluke: jedna kojom se objavljuje izbor još troje voditelja odjela te odluku o poništenju natječaja za još pet rukovodećih mjesta.

Zbog čega je naknadno objavljena odluka o imenovanju trojice liječnika, istih koji su do sada bili voditelji, to nismo uspjeli doznati u Ravnateljstvu. U svakom slučaju to su dr. Tomislav Sorić, novi, stari rukovoditelj Odjela za urologiju, dr. Jakov Mihanović i dalje će voditi Polikliniku službe kirurgije, dok će dr. Vesna Telesmanić Dobrić ostati rukovoditeljica Odjela za onkologiju i nuklearnu medicinu.

Ravnatelj Čulina je poništio natječaj za rukovodeća mjesta na odjelima na kojima se liječnici nisu javili za šefovska mjesta: na Pedijatriji, Patologiji i citologiji, Rodilištu, Patologiji trudnoće te Kliničkoj radiologiji.

I dok na četiri odjela još su uvijek važeći šefovi odjela do isteka im mandata, na Kliničkoj radiologiji nitko nije želio biti vršitelj dužnosti rukovoditelja. Stoga je ravnatelj Čulina morao uvesti tzv. prinudnu uprava koju čine članovi Ravnateljstva. To su Darija Katuša, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo, dr. Ante Tolić, pomoćnik za kvalitetu te zamjenik ravnatelja dr. Edi Karuc.

Upravo je dr. Karuc uspio presjeći gordijski čvor trećeg dežurnog u laboratoriju kao i na radiologiji što je ukinula pomoćnica Katuša, a što je bio povod ostavke dr. Andrije Božanića s mjesta šefa Kliničke radiologije.

Doznajemo kako je zamjenik ravnatelja vratio to treće dežurstvo u obje službe koje su temeljac dijagnostike. Kada se u izradi rasporeda na Kliničkoj radiologiji kojeg je za rujan napravila Darija Katuša, ispostavilo da nema tko raditi Magnet (MR) na koji su došli pacijenti, koji su čekali po godinu dana, bila je kap koja je prelila času u organizaciji rada Bolnice na štetu pacijenata.