Ni gradilište novog poduzetničkog inkubatora na Bilom brigu nisu zaobišle poteškoće, među ostalim i one povezane s lancima dobave materijala, pa je pomaknut rok za izvođenja radova koji su trebali biti gotov još početkom ljeta.

- Zbog niza objektivnih okolnosti rok za izvođenje radova na inkubatoru produljen je do 12. studenog 2022., nakon čega slijedi opremanje zgrade s ugovorenim rokom isporuke 90 dana. Shodno navedenom, procjena je da bi inkubator mogao biti spreman za prihvat novih korisnika najranije početkom ožujka 2023. godine, rekla nam je Ana Odvitović, voditeljica sektora potpore poduzetništva Inovativnog Zadra, gradske tvrtke koja je iz EU fondova povukla 18,5 milijuna kuna za ovaj projekt vrijedan ukupno 24,5 milijuna kuna.

Sami radovi vrijedni su 21,3 milijuna kuna, a izvodi ih vodička tvrtka Minigradnja. Nakon što oni dovrše dvoetažnu zgradu, namještaj u novi poduzetnički inkubator unijet će djelatnici tvrtke Primat-RD iz Hrvatskog Leskovca, koja se jedina javila na drugi natječaj Inovativnog Zadra nakon što je prvi poništen jer tri zaprimljene ponude nisu udovoljile svih tehničkim specifikacijama. Iz drugog pokušaja opremanje zgrade ugovoreno je za 1,5 milijuna kuna, što je u odnosu na procjenu ispala ušteda od 150 tisuća kuna.