Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru izrekao je kaznu od 1.000 kuna muškarcu koji je na otoku Pagu ovog ljeta narušavao javni red i mir u alkoholiziranom stanju. S 1,38 promila alkohola u krvi on je više puta, zbog ljubavnih nesuglasica, udario djevojku zatvorenom šakom u predjelu glave te joj se obratio riječima: "Kurvo, ti si za psihijatriju!". Zgrabio joj naočale za vid i pokušao ih zgnječiti te ju još jedanput udario u predjelu leđa uslijed čega je ona pobjegla te se zaključala u WC ugostiteljskog objekta u kojem je radila.

Okrivljenik je priznao da je te večeri u srpnju, između 2 i 3 sata u noći, napravio što mu se stavlja na teret. Za olakotne okolnosti pri izricanju presude sudac je uzeo priznanje krivnje i prekršaja, loše imovno stanje i prekršajno nekažnjavanje po predmetnom Zakonu. Otegotna okolnost bila je da je mladić do tada bio šest puta prekršajno pravomoćno kažnjavan u zadnje tri godine, ali ne po Zakonu koji je u ovom slučaju bio meritoran.

Sud je zaključio da ne postoje okolnosti koje isključuju odgovornost okrivljenika i protupravnost njegova ponašanja, pa ga je našao odgovornim i oglasio krivim. Od 1.000 kuna morat će platiti 700, budući da mu se vrijeme u kojem je bio uhićen računa u vrijednosti od 300 kuna.