Jutros smo na zadarskoj rivi zatekli, po svemu sudeći, posljedice noćnog vandalizma.

Oštećen je jedan od stupić dekorativne rasvjete na Morskim orguljama, a za što je bila potrebna veća snaga. Na naš upit pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša Robertino Dujela obavijestio je ugovorenog izvođača, tvrtku Locum, koja će sanirati oštećenje.


Komunalnom odjelu, kao i policiji koja je na Poluotoku nedavno opet otvorila postaju, bio je to prvi glas o nastalom prizoru. S druge strane, rivom se pročuo glas kako je u moru završio jedan od štandova za prodaju brodskih izleta, čiji je vlasnik jutros viđen kako sanira štetu na konstrukciji od iverice. U policiji još nemaju prijavu pa pozivaju sve koji imaju saznanja o događaju da im se obrate.

U rasvjetljavanju okolnosti noćnih zbivanja u centru grada mogla bi pomoći kamera koja nadzire Pozdrav Suncu. Pristup tim snimkama ima Inovativni Zadar, gradska firma kojoj je ta instalacija dana na upravljanje.

- Korisnici sustava nadzornih kamera kojima se vrši nadzor javnih površina su Grad Zadar i MUP te su ove institucije ovlaštene pregledavati i izuzimati snimke. Inovativni Zadar je u ovom dijelu odgovoran za tehnički ispravno funkcioniranje sustava te stoga, na žalost, nismo u mogućnosti dati traženu informaciju, rekli su nam u Inovativnom Zadru na pitanje jesu li nadzorne kamere snimile događaj koji je mogao rezultirati oštećenjem stupića i jednog od štandova za prodaju brodskih izleta.