Brojna zadarska djeca pokazala su nedavno, na promociji programa Odaberi sport Hrvatskog olimpijskog odbora u ŠC-u Višnjik, interes za bavljenjem karateom. Svi koji se žele okušati u treniranju ovog sporta mogu to napraviti i u Karate klubu Zvonimir, koji treninge za mlađe uzraste provodi triput tjedno s početkom u 19:30 sati u dvorani Osnovne škole Budinić.

- Karate je borilačka vještina koja poboljšava fokus te time pomaže mladima u učenju i svladavanju različitih poteškoća na koje nailaze. CIlj nam je odmaknuti ih od pošasti korištenja računala, koja je prerasla u ovisnost i smeta normalnom razvoju. Za pravilan razvoj važno je da čitaju knjige i imaju neku aktivnost, a karate je jedna koju nakon dugogodišnjeg rada s mladima mogu preporučiti svima, kaže trener u KK Zvonimir i predsjednik županijskog karate saveza Franjo Glavaš.

Očekuje se da bi za dvije godine Zadar mogao biti domaćin Europskog prvenstva u karateu, što će doprinijeti dodatnoj popularizaciji ovog sporta. Nije isključeno da ćemo na njemu vidjeti i nekog domaćeg borca, jer mnoga djeca već vrijedno treniraju u klubu. Glavaš je inače licencirani trener, vlasnik pojasa 4. dana, koji je ovlašten izdavati pojaseve polaznicima.

Predškolci i učenici koji žele trenirati karate mogu se javiti na broj mobitela 098/614-413.