U gotovo pola godine otkako je iz "Socijalnog" iselila Područna služba Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, nije se puno poduzelo po pitanju oživljavanja te prazne zgrade u Ulici Šimuna Kožičića Benje na Poluotoku.

- U ovom trenutku procjena nekretnine Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranja, na adresi Šimuna Kožičića Benje 2, još nije u potpunosti provedena. Naime, ishođene su sve potrebne suglasnosti za procjenu vrijednosti nekretnine, a sljedeći korak je istraživanje tržišta i naručivanje procjene, rekli su nam u Uredu za odnose s javnošću Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, koja je suvlasnik te zgrade zajedno s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje te Zadarskom županijom u manjem dijelu.

Podsjetimo, utvrđena vrijednost zgrade na Poluotoku iznosi 35,6 milijuna kuna, no kako ta procjena datira iz 2019. godine, zavodi su odlučili provesti novu zbog, kako su naveli, proteka vremena i promjena na tržištu nekretnina. Nakon procjene morat će ponovno ishoditi suglasnost Vlade, koja je ranije amenovala i njihovu kupnju novih prostora u stambeno-poslovnom kompleksu na lokaciji bivše Tvornice kruha. Za urede na Putu Murvice HZZO je "iskeširao" oko 2,1 milijun eura, uz dodatnih 82 tisuće eura za parkirališna mjesta, dok je HZMO nove prostorije platio 2,2 milijuna kuna plus 97.600 eura za 22 parkirališna mjesta.

Iako su još 2015. godine ishodili građevinsku dozvolu za rekonstrukciju namjenski građene zgrade "Socijalnog", zavodi su od toga odustali uzimajući manjak parkirališnih mjesta kao glavni razlog za preseljenje s Poluotoka. Interes za kupnju zgrade "Socijalnog" potvrđen je još 2018. godine, ali nikad nije otkriveno ime potencijalnog investitora.