Bivši ministar zdravlja i ravnatelj Bolnice, dr. Dario Nakić uskoro će postati i bivši pročelnik Interne. Na natječaju za rukovodeća mjesta, ravnatelj Željko Čulina odlučio je to mjesto povjeriti dr. Draženu Zekanoviću.

 Njih dvojica su bili konkurenti za pročelničko mjesto i prije četiri godine kada je izbor nakon produžetaka pao na dr. Nakića koji je uz to bio a to je i sad ostao rukovoditelj Odjela za nefrologiju.

Dr. Nakić nije iznenađen a niti razočaran. - Želim zahvaliti svim djelatnicima Interne na suradnji protekle četiri godine i čestitati dr. Zekanoviću, rekao je kad smo ga upitali za komentar odlaska s mjesta pročelnika službe koja je najveći i središnji dio bolničkog sustava.

Prema riječima još uvijek aktualnog pročelnika Interne, ravnatelj Bolnice dr. Željko Čulina i on se razlikuju u koncepciji.

- Još kao ravnatelj Bolnice zalagao sam se da Interna postane Klinika što se upravo i događa. Bolnica je 1. rujna dobila suglasnost Nacionalnog vijeća za zdravstvo RH. Još se čeka potvrda Ministarstva zdravlja. Međutim, na tom putu doživjeli smo i opstrukcije kao što je to bilo ovog ljeta kada su studenti Medicinskog fakulteta iz Splita došli na praktičnu nastavu u zadarsku bolnicu, navodi dr. Nakić.

On podsjeća i na to kako su na Internoj uveli model naručivanja s kojim su liste čekanja bile znatno smanjene sve dok se nije uvelo Centralno naručivanje. Znajući kako to nije dobar model uložio sam pisani prigovor ravnateljstvu bolnice. Pokazalo se da sam bio u pravu jer se umjesto par mjeseci, na kardiološki pregled sada čeka godinu dana, podsjeća dr. Dario Nakić koji je ustrojio Internu u protekle četiri godine.

Izbor je bio vruć i prije četiri godine između dr. Nakića i dr. Zekanovića

Iako je on član HDZ-a, a dr. Zekanović nije, ne može se reći kako i na ovaj izbor politika nije imala svoj utjecaj. Zna se koga mora slušati ravnatelj Bolnice.
U svakom slučaju, ti utjecajni su zaboravili koliko je dr. Nakić s pozicije ministra zdravlja proslijedio 25 milijuna za opremu Poliklinike te je zadarska bolnica dobila i novi CT iz paketa Ministarstva zdravstva.