Direktor Čistoće John Ivan Krstičević odgovarao je na sjednici Gradskog vijeća na brojna pitanja vijećnika, ali na jedno se ipak oglušio.

„Gdje je kamion?", konkretno je pitanje kojeg je više puta s govornice, ali i klupe, postavio predsjednik Kluba SDP-ovih vijećnika Daniel Radeta. Naime, prema njegovim saznanjima, vozilo za pražnjenje podzemnih kontejnera, nabavljeno pomoću EU sredstava, iznajmljeno je dubrovačkoj Čistoći nakon što se u Zadru pokazalo beskorisno jer ne može proći kroz vrata Foše.

Krstičević je naglasio kako su podzemni kontejneri planirani na brojnim drugim lokacijama diljem grada, a ne samo na Poluotoku, pa će vozilo ispuniti svoju svrhu. Nije rekao gdje se trenutno nalazi, a za Radetu je jasno zbog čega je ignorirao njegovo pitanje.

- Firma radi nezakonito jer ne smiju iznajmljivati vozilo nabavljeno pomoću EU sredstava. Kako da ja danas glasam za odluke Čistoće ako rade ilegalno?, naglasio je Radeta.

Nije to bila jedina kritika na račun Čistoće. Adela Frank (nezavisna) upozorila je na odljev zaposlenika.

- Otišlo je 25 radnika, mahom nezadovoljnih primanjima, pogotovo jer je stimulacija uračunata u plaću, naglasila je Frank.

Krstičević je istaknuo kako nitko nije zainteresiran više od njega da radnicima bude bolje.

- Primanja u realnom sektoru su eksplodirala, što je dobro za Hrvatsku, ali otežava našu situaciju u kojoj imamo potrebu za djelatnicima. Vrijednost boda povećali smo za 10 posto bruto, a ne mogu više dignuti određenim djelatnicima jer će onda i skoknuti plaća i njihovim nadređenima. Ja sam vjerojatno jedini luđak u Hrvatskoj koji je odlučio nagraditi djelatnike koji su iznijeli ovu sezonu, pometače - čistače i vozače i nikog više, naglasio je direktor firme koja je često bila na meti kritika zbog velikog broja direktora, pomoćnika i savjetnika.

Na kritike za uhljebljivanju djelatnika po uredima, koje su iznijeli Enio Meštrović (nezavisni) i Ante Rubeša (Akcija mladih), Krstičević je otkrio kako ih više nema toliko.

- Prošle godine, iz kojekakvih razloga, iz Čistoće su otišli savjetnik Uprave društva, direktor sektora i tri pomoćnika direktora sektora, koji zajedno na godišnjoj razini Čistoću koštaju milijun kuna. Zaposlen je jedan koji košta 170 tisuća kuna. Ja primam samo one ljude koji nam trebaju, istaknuo je direktor Čistoće.