Dio zoološkog vrt s Kalelarge jučer u nedjelju viđen na ulazu u Grad, u Ulici Jurja Barakovića. Papiga na uzici koju ljubi turistkinja, prizor je koji svakako treba potpisati kao pozdrav iz egzotičnog Zadra.

Fotografiranje s "beštijama" kao dio turističke ponude u Zadru, koju kao i sve drugo donose ljudi izvan Zadra u potrazi za zaradom od masovnog turizma, snimio je jedan Zadranin.

Unatoč medijskoj prašini koja se oko toga digla na poticaj udruge za zaštitu životinja, biznis u kojem se one zloupotrebljavaju kao i djeca koja sviraju i prose za neke humanitarne svrhe ili izigravaju lažne maškare, nastavljaju svoj življenje.

 Unatoč različitim inspekcijama koje pišu prekršajne prijave bez velike koristi, policija je jedina koja može ukloniti takve pojave s ulice.
Naime, veterinarska inspekcija i ove je godine ispisala novčanu kaznu osobama koje nezakonito izlažu papige, a to su prije toga radili i 2019. godine. U međuvremenu sve se toleriralo zbog pandemije a ove godine sve je nabujalo.

 U skučenom prostoru masovnog turizma, svatko uzima svoj kvadrat javnog prostora da bi na njemu nešto "ušićario" od turista.