Na natječaj Grada Zadra za izgradnju prometnice na području UPU Vitrenjak I, procijenjene vrijednosti 2,8 milijuna kuna bez PDV-a, pristiglo je čak sedam ponuda, no samo jedan unutar zadane cijene, zagrebačkog Strabaga.

Graditelj velikih infrastrukturnih projekata u Zadru očito ima velike kapacitete u tehnici i ljudstvu, pa se ponudio da predviđeni posao izvrši za 2,6 milijuna kuna bez PDV-a. Ispod tri milijuna kuna bile su ponude Colasa i Tima iz Nadina, dok su Lavčević, Ceste Zadarske županije, Golemi i Vodoinstalacija skuplji od 3 milijuna kuna.

S ponudom Strabaga „u džepu" Povjerenstvo je sve ostale ponude ocijenilo nevaljanima, pa su tako svi odbijeni „jer cijena ponude prelazi iznos procijenjene vrijednosti, odnosno iznos osiguranih sredstava naručitelja". U ocjenjivanju je tako Strabag dobio maksimalnih 100 bodova te je gradonačelniku predloženo da se sklopi ugovor, čija će vrijednost s PDV-om iznositi 3,24 milijuna kuna.

Uz stambeno naselje gradit će se nove prometnice koje će spojiti Ulicu Vladana Desnice sa sjevera i Trpimirovu obalu kod marine Borik na jugu.