Pred istek četverogodišnjeg mandata aktualne ravnateljice Katarine Colić, Upravno vijeće raspisalo je natječaj za čelno mjesto Ustanove za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije INOVAcija.

Kandidati moraju imati stupanj obrazovanja magistra struke ili stručnog specijalista ekonomske struke ili visoku stručnu spremu sukladno prijašnjim propisima, najmanje 5 godina radnog iskustva u struci i na pripremi EU projekata, najmanje 3 godine radnog iskustva na rukovodećem radnom mjestu, organizacijske sposobnosti i komunikacijske vještine potrebne za uspješno upravljanje Ustanovom te aktivno znanje engleskog jezika.

Svi kandidati koji ispunjavaju tražene uvjete bit će od strane Upravnog vijeća pozvani na razgovor. Pisane prijave na javni natječaj podnose se u roku od 8 dana od objave natječaja, 9. rujna. No, budući da taj rok završava u dan kad Ustanova ne radi, u tekstu natječaju istaknuto je kako je posljednji dan za podnošenje prijava ipak prvi sljedeći radni dan, odnosno 19. rujna.

Podsjetimo, INOVAcija je osnovana odlukom Županijske skupštine 2014. godine kako bi se pod jednom ustanovom objedinili razvojni projekti s ciljem oblikovanja Zadarske županije kao gospodarski privlačne. Ustanovu je prve četiri godine vodila Vedrana Kevrić, da bi je krajem listopada 2018. godine preuzela Katarina Colić. Od prošle godine njihovo je sjedište na Relji u Centru za kreativne industrije, specijaliziranom poduzetničkom inkubatoru izgrađenom pomoću EU sredstava.