Uz gradonačelnika Zadra Branka Dukića jučerašnji tijek sjednice, koja je prekinuta nakon niti dva sata, komentirao je i predsjednik Kluba vijećnika HDZ-ove koalicije Damir Dado Burčul. 

- Ovakvo nepristojno i nekulturno ponašanje Ante Rubeše nama više nije prihvatljivo. Kao predsjednik kluba napustit ću svaku sjednicu ako se to nastavi jer neću dopustiti da se vrijeđaju ljudi. Rubeša je uvrijedio Davora Karlovića te olimpijske pobjednike, svjetske i europske prvake i nositelje kvalitete, koji su upisani u zlatnu knjigu hrvatskog sporta, rekao je Burčul misleći na trenutak kada je Rubeša dobacio vijećniku HDZ-a Davoru Karloviću da nije normalan, u trenucima dok je čestitao braći Mihovilu i Šimi Fantelu, kojima je fizioterapeut upravo Burčul. Rubeša se kasnije pridružio čestitkama te objasnio kako to nije bio povod za njega reakciju, već fotografija uništenog parketa u dvorani Jazine koja se nalazila iza Karlovića.

No Burčulu je sporan način njegovog, ali i istupa drugih vijećnika.

- Jedan takav ispad bio je na sjednici, koju je sazvao predsjednik Gradskog vijeća Marko Vučetić kako bi obradili plan za Tehnički školski centar. To je bio takav ispad da ga ne želim niti prepričavati. U takvim okolnostima neću raditi. Ne znam jeste li ikad vidjeli ispad i vrijeđanje od strane ljudi iz mojih redova. Od strane Rubeše uvrijeđen je Živko Kolega, a kad slušaš Irenu Dragić (SDP), ispada da je nova vijećnica Matilda Karamatić Brčić (HDZ) totalni kriminalac, a žena ima potvrdu o nekažnjavanju. Ne može se tako optuživati ljude. Rubeša kaže "poštujem te kao čovjeka, ali ne kao HDZ-ovca". Pitanje je što za tebe znači pojam čovjek. Možda smo za tebe mi ovce, a ti si čoban. Frapantno je kako gledaš na svijet, a tako si mlad čovjek, poručio je Burčul obraćajući se Rubeši na konferenciji za medije koju je nakon sjednice sazvao gradonačelnik.

Predsjednik Kluba HDZ-ovih vijećnika ponovio je njihovu raniju izjavu prema kojoj je ovakvo Gradsko vijeće krčma pod pokroviteljstvom Marka Vučetića (nezavisni).

- Promijenio je hrpe stranaka, ima neku svoju bolesnu iluziju, možda se želi dočepati Sabora, ja ne znam. Od njega samo očekujemo da sjednice vodi konkretno i po statutu. Ako ne izreče opomenu pravodobno, to vam je kao da nogometni sudac da ne da crveni karton pravodobno, pa nastane tučnjava na terenu. No Vučetić je očigledno prislonjen na jednu stranu jer meni bez problema daje dvije opomene, komentirao je Burčul situaciju koja je uslijedila nakon prepirke Rubeše i Karlovića.