Vijećnici SDP-a, Akcije mladih i dio njih s Nezavisne liste Enija Meštrovića napustili su gradsku vijećnicu dok je u tijeku bila prisega nove vijećnice iz redova HDZ-a, Matilde Karamatić Brčić, imenovane umjesto Jurice Bosne koji je iz osobnih razloga mandat stavio u mirovanje.

Kako je nakon stanke obrazložila Irena Dragić (SDP), dosad se nikad nisu miješali u kadrovsku politiku druge stranke, no sada imaju obvezu javnosti reći tko je novoizabrana vijećnica. Njoj i suprugu spočitali su poslovanje privatnog vrtića i način trošenja namjenskih sredstava za plaće djelatnika kojih su dobivali od Grada, kao i od Države u tijeku pandemije koronavirusa. Dragić je iznijela vremenski slijed događaja, otvaranja stečaja kao i novog vrtića, te iznose koji se penju do 2,5 milijuna kuna.

- Meni je jasno da je HDZ-u ovo uspješna žena, ali ovo je vrijedno prezira i osude i moramo tome stati na kraj, istaknula je Dragić.

U obranu Karamatić Brčić stali su Bruno Milin, Dado Burčul i Mate Lukić.

- Ovo je jako ružno, nehumano i nekolegijalno prema vijećnici, rekao je Lukić kojem je Rubeša iz klupe dobacio: "A krasti je dobro?!"

- Matilda je imala smrtni slučaj u obitelji, a vi ste je oblatili. Svi mi imamo putra na glavi, dobit ćete i vi svoje, brojači mjerila i lažnih natječaja. Vijećnica nije stigla reći niti jednu riječ, a vi ste udarili na njezinu čast, rekao je Lukić dodajući kako predsjednik GV-a Marko Vučetić nema emocija.

Vučetić je ironično tražio stanku da "zagrli Matu". Bez ironije stanku su zatražili HDZ-ovci nezadovoljni načinom na koji Vučetić vodi Gradsko vijeće.

Nakon prisege i kratke pauze, svi vijećnici vratili su se u vijećnicu u kojoj je, sat vremena od početka sjednice, započeo Aktualni sat.