Imovina Vigens Investa vrijedna dvadesetak milijuna kuna - atraktivno zemljište na otoku Ugljanu, hotel u gradnji i zemljište u Kožinu - izvučeni su iz stečajne mase te su dobili nove vlasnike. Nakon ove operacije švicarski špekulantski fond DDM Invest III AG, koji je otkupio potraživanja Zagrebačke banke, prepustio je ostatak svojih potraživanja prema Vigens Investu tvrtki Pro & Info, čija je vlasnica bivša direktorica Elvira Sterle! Firma je tako u nekoliko godina ostala bez imovine, a sad bi bivša direktorica, koja je zaradila optužnicu zbog navodnog nezakonitog izvlačenja državnih potpora, uz novi poslovni plan trebala oživjeti proizvodnju.

DDM Invest III AG za nepoznat iznos otkupio je 65 milijuna kuna potraživanja, koja je zbog ranijih kredita društvu imala Zagrebačka banka. U dvije operacije kroz prodaju izvukao je dvije nekretnine. Zemljište u uvali Prtljug na Ugljanu otkupila je hrvatska podružnica iste tvrtke DDM REO Adria za 21.414.750 kuna. Nakon što su se na ovaj način naplatili, zemljište je prodano trećem društvu, Ugljan investmentu, registriranom u Vižinadi (Pazin). Iza ove pak firme stoji Mario Dujmović, pašmanski poduzetnik, nekadašnji direktor Marine Preko, povezan s nekoliko također poznatih poduzetnika (Dražen Špinderk, Mate Ivković...).

Kada je na sličan način kupljen i hotel u izgradnji sa zemljištem u Kožinu za nešto više od 6 milijuna kuna, u stečajnoj masi od nekretnina ostalo je tek jedno zemljište vrijedno manje od milijun kuna. U takvoj situaciji Švicarci velikodušno prepuštaju svoja potraživanja društvu Pro & Info čija je osnivačica Elvira Sterle.

Nekadašnja gradska vijećnica bila je direktorica Vigensa i Vigens Investa u vrijeme kada su obje ušle u poslovne poteškoće i završile u stečaju. Nije pomogla ni činjenica da je kazneno prijavljena za nelegalno izvlačenje državnih potpora za pašnjake na području Općine Gračac za 2015. godinu, koje su koristili lokalni stočari. Policija je kaznenu prijavu podnijela 2019. godine, no sud optužnicu još uvijek nije potvrdio.

Kao novi većinski vjerovnik Pro & Info d.o.o predlaže da se stečajni vjerovnici namire kroz stečajni plan, jer bi u suprotnom kroz standardni stečajni postupak ostali u cijelosti nenamireni. Namirenje stečajnih vjerovnika provest će uplatom pozajmice u ukupnom iznosu od 600.000 kuna.

Prihvaćanjem stečajnog plana stečajni dužnik Vigens Invest d.o.o. u stečaju stječe ponovno svoju poslovnu sposobnost, ima svoju upravu, te će kroz preostalu imovinu i poziciju na tržištu pokušati ponovno pokrenuti posao i time namiriti svoja potraživanja. Time bi završio posao i stečajnom upravitelju Milanu Macuri, koji se već naplatio maksimalnom predviđenom nagradom od 630.000 kuna bruto.