Jurica Bosna podnio je ostavku na mjesto gradskog vijećnika iz kvote HDZ-a, a na njegovo mjesto dolazi Matilda Karamatić Brčić, proizilazi iz oduke Mandatnog povjerenstva koja će se naći na početku sljedeće sjednice Gradskog vijeća u petak 9. rujna.

Na zajedničkoj listi HDZ-a, HSP-a, SU i Reformista na lanjskim izborima Bosna je bio na 24. mjestu, a Karamatić Brčić na 12. Ni jedno ni drugo se nisu našli među 11 vijećnika izabranih u Gradsko vijeće, no kako je zadarski liječnik Dario Nakić, četvrti s liste, dao ostavku na tu dužnost, Klub vijećnika umjesto njega je predložio sveučilišnog profesora na Odjelu za ekonomiju dr. Juricu Bosnu.

On je 2. rujna predsjedniku Gradskog vijeća Marku Vučetiću podnio zahtjev za stavljanjem mandata u mirovanje iz, kako je naveo, osobnih razloga. Gradski odbor HDZ-a Grada Zadra, sukladno sporazumu o političkoj suradnji sa svojim koalicijskim partnerima, dostavio je Vučetiću obavijest o odabiru Karamatić Brčić, također sveučilišne profesorice, na Odjelu za pedagogiju.

Vatreno krštenje nova vijećnica imat će na maratonskoj sjednici krajem ovog tjedna.