Građane Zadra i njihove goste kojih je potraga za osvježenjem ovih dana dovela do "Donata", najpoznatije i najdugovječnije zadarske slastičarnice, dočekala su zatvorena vrata na kojima je osvanuo pečat Porezne uprave.

Od vlasnika Aliya Šefkija doznajemo kako su zatvoreni posljednjih pet dana.

„Utvrdili su kako naš djelatnik nije izdao račun. Greške se događaju, imamo veliku gužvu, a mali smo lokal, teško je ponekad sve servisirati. Djelatnici Porezne uprave samo rade svoj posao, kako im nalaže zakonodavac. Sada ćemo biti još pažljiviji i paziti na svaku sitnicu", istaknuo je Šefki.

U ovom slučaju nepažnja će ih koštati minimalno 30 tisuća kuna, a nije prvi put da plaćaju kaznu za taj prekršaj. Puno je to kuglica sladoleda koje treba prodati. Doduše, cijena kuglice je narasla, ali i troškovi proizvođača, a Šefkija od svega najviše smeta medijska slika koja je ove sezone pratila ugostitelje.

- Ove godine ugostiteljstvo je napadnuto sa svih strana. Nažalost, gleda nas se kao neprijatelje, a ugostitelji su prvi koji privlače turiste, poručio je Šefki pozivajući na kuglicu sladoleda sutra, kada se ponovno otvaraju vrata slastičarnice Donat kod katedrale sv. Stošije.