Uskoro počinje jesenski rok upisa na Sveučilište u Zadru. Maturanti koji se nisu uspjeli upisati na ljetnom roku još uvijek imaju dobre šanse s obzirom da je upis moguć na gotovo sve odjele Sveučilišta na kojima je ostalo ukupno 639 slobodnih mjesta za državljane RH. Podsjetimo, Sveučilište je upisivalo ukupno 1401 studenta na redovne studije i 293 na izvanredne za državljane RH.

Slobodnih mjesta nije ostalo jedino na sestrinstvu, psihologiji, anglistici i informacijskim tehnologijama uz izuzetak nekolicine mjesta za strane državljene. Takvi podaci ne iznenađuju s obzirom da se radi o najpopularnijim studijima.

Najviše mjesta ostalo je na kulturi i turizmu (41 mjesto), njemačkom (31), povijesti umjetnosti (31), španjolskom (28) i brodostrojarstvu (26 za izvanredni i 21 za redovni).
Upisi na sve studijske programe putem državne mature odvijat će se online od 17. do 21. rujna 2021., a preko razredbenog postupka do 16. rujna. Više informacija može se pronaći na službenim stranicama Sveučilišta.

Više informacija može se pronaći na službenim stranicama Sveučilišta.