Šesta sreća! Tako bi se mogao nazvati još jedan pokušaj gradonačelnika Branka Dukića da na Gradskom vijeću progura odluku o prodaji bivšeg HAK-a na Relji.

Iako je vladajuća većina odbila ovaj prijedlog na tri posljednje sjednice, u lipnju (kada je skinuta s dnevnog reda), svibnju i ožujku, gradonačelnik se i dalje nada da će ovaj prihod, a radi se o očekivanih osam milijuna kuna, stići u gradsku blagajnu. S obzirom na jasan stav koji je iskazivan na prošlim sjednicama, a i činjenici da odnosi među dvjema stranama nisu omekšali, već su se i dodatno zategnuli, teško je očekivati da će prijedlog i ovog puta dobiti „zeleno svjetlo".

Dugo je bilo nejasno koji je bio povod prodaje prostora, koji se nalazi između nove Poliklinike i City Gallerije. U prvo vrijeme iz Gradske uprave tvrdilo se da se radi o neperspektivnoj imovini, koju treba privesti svrsi, na sjednicama su čak i vijećnici HDZ-a iznosili različite inicijative poput muzeja o Domovinskom ratu, vijećnici sa suprotne strane predlagali su da se napravi javna površina poput parka. Na kraju se pokazalo da je privatni investitor, tvrtka zadarskog rukometaša Ivana Ninčevića, njegovih partnera Marina Vidaka i Matka Novaka, pismom iskazao interes za kupnju terena kako bi na njemu gradio stanove.

I ovaj prijedlog identičan je prošlima - navodi se kako je Grad Zadar vlasnik nekretnine oznake ukupne površine 1796 m2, od čega prijemna kancelarija ima 92 m2, mehanička radiona i praona 430 m2 i dvorište 1274 m2. Čestica se nalazi u području stambene namjene veće gustoće te je procijenjena vrijednost nekretnine 6 milijuna kuna. Grad Zadar vlasnik je i pet poslovnih prostora koji se nalaze u prizemlju zgrade vrijednih oko 2 milijuna kuna, pa bi se i jedno i drugo prodavalo u cjelini, po cijeni od oko 8 milijuna kuna.