Jedna od većih europskih developerskih konferencija Infobip Shift, u Zadru će 19. i 20. rujna okupiti rekordnih više od 4.000 sudionika iz svijeta te 60 stručnih predavača i 33 većinom strane kompanije na pratećoj izložbi.

Zadarski Rentlio oglasio je preko Studentskog centra čak 50 radnih mjesta za studente koji će raditi na konferenciji. Posao uključuje organizaciju i rad u administrativnim I promidžbenim sektorima konferencije, registraciju posjetitelja, pružanje informacija o konferenciji, orijentaciji predavača i sl. tijekom dva dana eventa. Postoji mogućnost rada i prilikom pripreme eventa a poželjno je dobro poznavanje engleskog jezika u govoru.

Na online konferenciji za medije član uprave Infobipa Ivan Burazin najavio je kako će u Zadar u rujnu stići najveće zvijezde iz svijeta developerske industrije, koji će predstaviti nove trendove iz ICT-ja, ali i drugih industrija. Na šest pozornica 33 kompanije iz svijeta predstavit će svoja rješenja i proizvode na pratećoj izložbi, a očekuje se dolazak predstavnika velikih kompanija poput Googlea, Amazona, Facebooka...

Korist za Zadar bit će višestruka, jer će sudionici boraviti u gradu, upoznati ga kao turisti i poslovni ljudi, moguće i dogovoriti suradnji s nekim od domaćih startupova, koji će sudjelovati na konferenciji u velikom broju.