Na zadarskim Muraju danas je počelo postavljanje triju montažnih kućica, od kojih će jedna biti za prodaju suvenira a dvije za ugostiteljsku djelatnost.

Prvotno je u planu bilo predviđeno postavljanje deset kućice, ali su nakon raspisivanja natječaja i previsoke ponude izvođača (1,3 milijuna kuna) u Gradu Zadru odlučili srezati i projekt i troškove. Naručene su tri kućice, koje je danas isporučila Argentin Montaža, jedina tvrtka koja se, s cijenom od 372.332,50 kuna bez PDV-a, javila na natječaj.

S obzirom da je natječaj proveden početkom lipnja, očekivalo se da bi oni mogli biti u funkciji već sredinom ljeta. Ipak, do toga je dug put, jer Grad još nije raspisao natječaj za njihovo korištenje, pa je sljedeće ljeto realniji rok.

Inače, dizalice danas postavljaju samo metalnu konstrukciju kućica. Na njih dolazi staklena stijena koja će se dopremiti sljedećeg tjedna, kada bi posao oko njihova postavljanja trebao biti gotov. Sada predstoji osiguravanje potrebne infrastrukture i potraga za koncesionarom, koji neće biti posebno zainteresiran tijekom zime krenuti u posao.