U školi Petra Preradovića radilo se cijelog ljeta. Tako su ovih dana završili obnovu četiri sanitarna čvora (po dva na svakom katu), uredili su hol, promijenili stolariju na ulazu u školu, te ono najvažnije, uređena je i nova učionica za posebni odjel u prizemlju škole.

Do sada su učenici posebnog odjela išli u učionicu na drugi kat, ali su u školi odlučili izgraditi i ovu učionicu u prizemlju kako bi joj mogli pristupiti i učenici s poteškoćama u kretanju s obzirom da za odlazak na kat nema lifta ni rampe. Ravnatelj, Ante Barać nada se da će s ovime škola dobiti odobrenje Ministarstva za formiranje još jednog posebnog odjela:

- Mi sada čekamo odobrenje za osnivanje još jednog posebnog odjela. Za taj smo novi odjel uredili ovu učionicu u prizemlju kako bi ga mogla pohađati djeca koja se teže kreću, a u odjel na katu ići će djeca koja mogu hodati, ali imaju drugih poteškoća. Imamo već dvojicu učenika u redovnoj nastavi koji čekaju to osnivanje, kazuje nam Barać.

Dvorište škole odnedavno krase i stabla maslina koja su zasadili učenici u sklopu STEM projekta u travnju, a za što su dobili i nagradu sa svojim mentorima u iznosu od 10 tisuća kuna. No na ozbiljnije uređenje ovog zapuštenog dvorišta roditelji i učenici će se još morati strpjeti.

- Sljedeće u planu nam je rekonstrukcija dvorišta, nadamo se da ćemo to uspjeti kroz ovu pedagošku godinu koja nam slijedi ili barem kroz onu iduću. Svakako je to preuređenje u suradnji s osnivačem, Gradom Zadrom, u planu, optimistično najavljuje ravnatelj Barać.