Iako se natječajem za specijalizacije zadarske bolnice bavio Sud i USKOK, ravnatelj Željko Čulina i još je jedan natječaj za specijalizacije sakrio od očiju javnosti.

Na stranici a ni oglasnoj ploči Bolnice nije objavljena tablica s imenima kandidata i bodovima koje su donijeli sa sobom prije presudnog razgovora s komisijom. Javnost ima pravo znati kome će sutra u ruke dopasti kada dođu na liječenje kod specijalizanata i specijalist. Ali zaštita osobnih podataka je važnija.

Poništavanje natječaja postala je specijalnost ravnatelja zadarske bolnice ne zato što nema kandidata već zato što su se pojavila djeca bolničkih liječnika. Iako se po Bolnici priča kako se na jedno od tri mjesta za radiologiju javio i sin ravnatelja, taj natječaj je poništen jer se na Odjelu za radiologiju nije mogla formirati komisija. Ili nije htjela.

Sve to ima posljedice na kadrovsku politiku. Davno je to bilo kada je ravnatelj Čulina poništio natječaj za specijalizaciju iz ginekolgije za koju su se javile dvije liječnice čiji su roditelji poznati zadarski specijalisti. Na tom natječaju s kraja 2020. bilo je čak 11 kandidata.

Koliko ih je bilo na ponovljenom natječaju, ne zna se. Odlukom ravnatelja Bolnice, izbor je pao na dr. Natašu Prodan Hlapović koja je dobila specijalizaciju ginekologije i opstetricije.

Najteža među oglašenim specijalizacijama je svakako kardiotorakalnu kirurgiju. Jedna je to nova i klinička specijalizacija. Koliki je interes za njom bio,  malo tko zna. Dobio ju je dr. Mihovil Mandić, Zadranin koji je završio 2019. Medicinski fakultet u Rijeci.

Specijalizaciju iz Psihijatrije dobio je dr. Ante Baraba dr. med, dok je Nives Kerner, magistra farmacije izabrana je za specijalizaciju iz kliničke farmacije.
Nema sumnje da nije bilo navale na specijalizaciju iz patologije s citologijom koju je dobio liječnik Filip Radevski.
.
Jedna od najtraženijih specijalizacija je iz Pedijatrije a dobio ju je dr. Ivan Mlačić. To je ono što se dugo čekalo na tom Odjelu.