Povodom dana općine Poličnik, načelnik Davor Lončar naglasio je da se za govornicom u ulozi čelnog čovjeka općine nalazi već 28. put.

 - Nadam se da ću po 30. put, a sad sam po 28. put za ovom govornicom, kad završim određene projekte, zahvaliti Bogu i svima vama i povući se časno sa ove funkcije. Do tada ću učiniti sve da dovršim započete projekte, obećao je Lončar.
U protekloj godini produžen je vodovodni sustav za tri kilometra, uređeno je 2,5 kilometara nerazvrstanih cesta, 1,5 kilometara nogostupa, dva kilometra javne rasvjete, dva kilometra poljskih putova, proširena su groblja, izgrađene grobnice, križanje u Murvici na državnoj cesti D8, sanirana su divlja odlagališta, stambena zona Grabi je dobila električnu energiju, a započela je i izgradnja 110 kw trafostanice.

Nadalje, započeta je izgradnja društvenih domova u Lovincu i Dračevcu, uređuje se okoliš crkve sv. Ante u Visočanima, adaptira se zvonik crkve sv. Nikole u Poličniku, završena je izgradnja dječjeg vrtića Murvica-Briševo, uređuju se spomen obilježja poginulim hrvatskih braniteljima Murvica-Briševo, u tijeku su sanacija krovišta sportske dvorane i izgradnja boćališta u Poličniku, rekonstruirana su malonogometna igrališta u Murvici i Visočanima. U gospodarskim zonama izgrađeno je sedam novih gospodarskih subjekata, a u tijeku je izgradnja još šest novih. Kao još neki od glavnih pokazatelja uspješnosti općine, nameću se rast broja zaposlenih od dva posto, rast ukupnih prihoda od 17 posto, rast prosječne plaće za devet posto, rast subjekata u ruralnom turizmu, rast stanovništva za 6,2 posto te drugi.

Kada je riječ o budućim projektima, Lončar objasnio kako je među kandidiranima prioritetno širenje vodovodne mreže. Stambena zona Grabi dobit će vodovod i odvodnju, zona Mazija dobit će vodovod, trajno će se riješiti spoj između Poličnika i Visočana, a izgradit će se vodosprema u Murvici. Kao jednog od većih infrastrukturnih problema istaknuo je preopterećenost dionice D8 od čvora Zadar 1 do Crnoga te objavio da je s nadležnim institucijama načelno dogovoreno izrađivanje prometne studije.

Rasterećenju prometa na spornoj dionici doprinijet će realizacija nove ceste od Mlina Duševića prema CGO Biljane Donje, za čiju je dio izdana lokacijska dozvola. Istaknuo je da ga posebno vesele nove pravne pretpostavke za preuzimanje državnog zemljišta koje će omogućiti širenje stambenih i gospodarskih zona. Međutim, dodao je da do promjena dolazi kasno jer su nedavno područje općine napustila čak četiri investitora, kazao je među ostalim Lončar.

Povodom dana općine Poličnik podijeljeno  je pregršt javnih priznanja zaslužnima.

Nagrade Općine Poličnik dobili su Aluflexpack Novi d.o.o. za doprinos u razvoju gospodarstva na području općine, Ante Zdrilić jer je 51 put dobrovoljno darovao krv, Niko Lulić za ostvarene rezultate u kuglačkom sportu, Roko Strika za osvojenu brončanu medalju na Prvenstvu Europe za kadete u hrvanju, David Kevrić i Mirta Barić za osvojene nagrade u sportskom plesu, Jakov Bubić za ostvarene rezultate u atletici te Šimun Zdrilić za ostvarene rezultate u plivanju.

Pojedinačne zahvalnice Općine pripale su Samanthi Alić, Lauri Kovačević, Lani Zdrilić, Tamari Ukalović, Zari Crnjak i Viti Savić za odličan uspjeh u osnovnoškolskom obrazovanju, Lei Zdrilić za odličan uspjeh u srednjoškolskom obrazovanju te Josipu Rončeviću za odličan uspjeh pri studiranju na Fakultetu zdravstvenih studija u Rijeci.

Uzvanici su nakon svečane sjednice posjetili nedavno otvoren pogon tvrtke Kelava d.o.o. u Poslovnoj zoni Murvica Jug gdje su ih dočekali vlasnici, braća Tomislav i Stanislav Kelava.