Prizemlje Providurove palače u kojoj se nalaze tri poslovna prostora za zakup i dalje su prazna, u roh bau izdanju, čekaju da ih netko uredi.

Natječajem u ožujku tražili su se zakupci na pet godina za 81 kvadrat prostora u kojem bi bila kavana, za slastičarnu od 30 kvadrata te 64 m2 predviđenih za knjižaru i suvenirnicu. Taj dio prizemlja Providurove  okrenut je prema Poljani Šime Budinića.
Kad će Odjel za gospodarenje gradskom imovinom raspisati ponovni natječaj, novinarsko je pitanje od prošlog tjedna kada smo dobili i odgovor.

„ Izvješćujete se kako Grad Zadar prati uvjete i kretanje tržišta, kao i interes za zakup predmetnih poslovnih prostora te se objavljivanje konkretnog natječaja očekuje do kraja rujna 2022. godine, napisao je pročelnik Tomislav Korona.

Nakon neuspjelog natječaja koji je ispao šaljiv 1. travnja kada je bilo otvaranje ponuda kojih zapravo nije bilo, pročelnik Korona je polovicom svibnja najavio skori natječaj. Po istim početnim iznosima zakupa koji je na licitaciji skupo došao Groficu d.o.o. iz Zadra koja u svibnju trebala ugovoriti zakup od 1.430 eura mjesečno za trgovinu sa suvenirnicom.

Vlasnica Grofice koja je jedina bila na otvaranju ponuda 1. travnja, u odnosu na početnu cijenu od 7 eura po metru četvornom, natjecala se Nakladom Benedikt s iznosom od 22.3 eura po kvadratu.

Apsolutno je to nerealna cijena, bez obzira na lokaciju koja je naizgled atraktivna kao i sam prostor. Međutim, ima tu još nešto zbog čega nije bilo očekivane navala na zakup.

U prizemlju Providurove pojavila se vlaga za koju iz Grada Zadra vjeruju da će nestati ako ne, trebat će sanacija

A to su ti uvjeti koje je postavio Odjel za gospodarenje gradskom imovinom koji se u proteklih pet godina nije proslavio po natječajima za zakup prostora u vlasništvu Grada, također nisu u skladu s tržištem na kojeg se poziva pročelnik Korona.