Sve je manje nade da će se pronaći švicarski speleoronilac koji je nestao 23. kolovoza na predjelu mjesta Modrič kod špilje Zečica, dok je ronio u podvodnoj špilji. Nakon dva dana intenzivne potrage u petak su aktivnosti bile u znaku ronilačkih potraga.

Hrvatska ratna mornarica koristeći podvodno vozilo Remus pretražila je određena područja kao proširenje postojećih zona. Ronioci Državne intervencijske postrojbe, Interventne policije i HGSS-a pretraživali su pliće dijelove zona u kojima Remus ne može djelovati, te "najvruće" zone koje su odrađene u prethodnim danima zbog potvrde prijašnjih rezultata osobito jer se povećala vidljivost mora u plitkim dijelovima do 7 - 8 metara. Ovime su završene ronilačke aktivnosti u ovoj fazi potrage.

Jučer je odrađen obilazak brodovima površinskog teritorija oko vrulje Zečica i preko puta, u pravcu Ždrila i Masleničkog mosta čime je zaokružena potraga u otvorenoj vodi u ovoj fazi. Dio ronilačkih timova ostaje u pripravnosti kao podrška brodovima u slučaju potrebe pretrage određenih točki interesa.