NOVO

Osumnjičen za teško ubojstvo,  28 godišnjak iz Srbije završio je u istražnom zatvoru nakon današnjeg ispitivanja u Županijskom državnom odvjetništvu.

U z pojačanu policijsku pratnju danas je, nešto prije 12 sati, na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo u Zadru predan osumnjičeni ubojica, 28-godišnji Duško Tanasković, državljanin Srbije.

Policija je ogradila pristup zgradi suda na Poluotoku u kojoj se nalazi na ispitivanju.

RANIJE

Državljanin Srbije je sinoć predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske dok je kaznena prijava podnesena nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru

Policijski službenici Policijske uprave zadarske u suradnji s nadležnim Županijskim državnim odvjetništvom u Zadru dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjim državljaninom Srbije zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo teško ubojstvo na osobito okrutan ili krajnje podmukao način na štetu državljanina Crne Gore, izvijestili su jutros iz PU zadarske. Kako su mediji ranije objavili, radi se Dušku Tanaskoviću, koji je pištoljem iz blizine ustrijelio Gorana Vlaovića iz Herceg Novog.

Sumnjiči ga se da je jučer, 25. kolovoza 2002.godine u 6:01 sati, ispred noćnog kluba na plaži Katerelac u Kolanjskom Gajcu, s unaprijed stvorenom namjerom da osobu usmrti, odjeven u namjeri da prikrije svoj identitet, sačekao i prišao s leđa 38-godišnjem državljaninu Crne Gore te iz neposredne blizine u oštećenog ispalio hitac iz pištolja, a potom se trčeći udaljio s mjesta događaja.

Od zadobivenih ozljeda, državljanin Crne Gore je preminuo u vozilu Hitne medicinske pomoći na putu prema bolnici.

Brzom i koordiniranom reakcijom policije, provedenom u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave ličko-senjske, osumnjičeni je spriječen u bijegu te je u kratkom roku priveden u službene prostorije policije.

Po nalogu Županijskog državnog odvjetništva na mjestu događaja je proveden očevid te druge dokazne radnje, u sklopu kojih je policija pronašla predmete koji potječu od izvršenja kaznenog djela te samo sredstvo izvršenja - vatreno oružje, dok su dodatna vještačenja još u tijeku.
Dalje, temeljem naloga nadležnog državnog odvjetništva, jučer je na Odjelu patologije Opće bolnice Zadar obavljena obdukcija.
Tijekom provođenje kriminalističkog istraživanja ostvarena je intenzivna međunarodna policijska suradnja kako bi se prikupili podaci o osobama značajni za kriminalističko istraživanje, a za osumnjičenim državljaninom Srbije je na snazi raspisana međunarodna potraga. Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Teško ubojstvo" opisano u članku 111. stavak 1. KZ, 28-godišnji državljanin Srbije je sinoć predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske dok je kaznena prijava podnesena nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru.

Policija i ovom prilikom zahvaljuje građanima na kvalitetnim informacijama koje su joj bile od koristi u hvatanju počinitelja.