Jučer je na zadarskom mostu intervenirala Hitna pomoć. I to dva puta, doznajemo u Zavodu za hitnu medicinu.
Prvi put zbog zdravstvenih razloga osobe koja je prolazila mostom, a drugi put zbog posljedica fizičkog sukoba.

On se srećom nije zbio noću već iza 13 sati. Policija je dobila dojavu za narušavanje javnog reda i mira ali nije mogla intervenirati jer je osoba koja je tražila pomoć liječnika zbog toga što je pošpricana sprejem, bila zdravstveno zbrinuta. Od tog slučaja ostala je tek neslužbena informacija o sukobu unutar taksi službe.

Nimalo neobično koliko i slučajevi u kojima prolaznici na mostu mogu fizički stradati. Događali su se padovi uslijed naleta biciklist na pješake koji nerijetko i padaju zapinjući o izdignute ploče na mostu. Nedavno se dogodio takav slučaj u kojem je jedna starija Zadranka slomila kost ruke uz rame i još uvijek je nesposobna za normalni život.

Ona neće, iako ima svo pravo tužiti Grad Zada za odštetu uslijed pada na devastiranom pješačkom prolazu. Zadarski most jedini je spoj preko uvale povijesne jezgre s Voštarnicom preko uvale Jazina.

 Gradske vlasti su ove godine potrudili i priredili višednevno obilježavanje 60 godina od mosta. Pri tom nisu najavili njegovu održivost za iduće desetljeće obzirom na to da sadašnje izdanje traži temeljitu obnovu kamene površine po kojoj se ne može ni hodati uz malo vlage.

Od 2018. godine kada je mraz izdigao čak 24 ploče, priziva se rekonstrukcija pješače staze. Ali sadašnje gradske vlasti ne nude rješenje za taj komunalni problem, osim da će mijenjati rasvjetu koja je bila veliko arhitektonsko djelo  Branka Silađina. On ju je instalirao u rukovatima koji su time izgubili svoju primarnu namjenu.