Voditelj Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske Željko Pilipović u utrci je za mjesto novog glavnog ravnatelja policije. 

Uz Pilipovića na natječaj Ministarstva unutarnjih poslova javili su se još uvijek aktualni glavni ravnatelj policije Nikola Milina, imenovan na današnji dan prije pet godina, ravnatelj Uprave za ljudske potencijale MUP-a Željko Prša te pomoćnik načelnika policijske postaje za aerodromsku policiju u PGP Dalj Damir Takač. Razgovore s četvoricom kandidata obavio je osobno ministar i potpredsjednik Vlade Davor Božinović. Peti kandidat, policijski službenik iz Policijske uprave šibensko-kninske, nije pristupio razgovoru. 

- Temeljem rezultata provedenog razgovora (intervjua) potpredsjednik Vlade RH i ministar će predložiti Vladi Republike Hrvatske kandidata za imenovanje na vrijeme od pet godina, izvijestili su iz MUP-a uz životopise kandidata. 

Plipović je rođen 1973. u Medviđi, a u PU zadarsku je stigao 1992. nakon završetka Srednje policijske škole. Jedan je od trojice zadarskih policajaca kojima je predsjednik Hrvatske Zoran Milanović 2020. godine uručio Spomenicu domovinske zahvalnosti za časnu i uzornu službu. Također, jedan je od 11 krimovaca koji su razotkrili tko stoji iza dva bombaška napada na sjedište PU zadarske na Voštarnici, zbog čega su 2018. godine dobili zahvalnicu Zadarske županije zbog iznimne hrabrosti, požrtvovnosti i profesionalnosti. Ovaj stručni specijalist kriminalistike može se pohvaliti i s desetak drugih priznanja. 

Zadarsku krim policiju preuzeo je prošle godine nakon smjene dotadašnjeg šefa Bore Mršića.