Jučer su se uz Tuđmanovu ulicu odvijala geodetska mjerenja.

Iz Ureda gradonačelnika su nam potvrdili kako je to svrhu pronalaska najboljeg tehničkog rješenja za sanaciju uočenih nepravilnosti.
U konkretnom slučaju radi o novim lokvama koje su uočene prošlog tjedna na tom dijelu proširene Tuđmanove.

Nadležni iz Grada Zadra najavili su kako će nakon ljetne turističke sezone, izvođač radova morati popraviti sve što se pokazalo loše izvedenim na pretvaranju Tuđmanove u četverotračnu transverzalu.

Tko je za to odgovoran? Postoji stručni i projektni nadzor nad izvođačem radova. U slučaju Tuđmanove to je dva u jedan - Gin Company.

Njima je kao nadzoru produžen rok već sklopljenog ugovora u proljeće 2021. godine za 69 dana i iznos od 41 170 kuna.

Na natječaju Grada Zadra, procjena vrijednosti usluge  nadzora je bila 480 tisuća kuna. Gin Company je bio znatno jeftiniji s ponuđenim iznosom od 196 900 kuna, dok je Civil Engineering Consultancy iz Zadra ponudio 206 400 kuna. Konkurencija za nadzor im je bio D&Z sa znatno većom ponudom od 379 999 kuna.

 Je li Grad Zadar uštedio na ovom projektu koji se sufinancira iz ITU europskog mehanizma. Za proširenje 890 metara Ulice Franje Tuđmana, gradonačelnik Branko Dukić 9. travnja 2021. potpisao je ugovor s Lavčevićem u vrijednosti od 18 milijuna kuna bez PDV-a.

Projektom previđena biciklistička staza na nogostupu koju koriste i oni na motoru kao i na romobilu, sama je po sebi opasna za pješake koji izlaze iz City Gallerije. Kamion dostave ilegalno parkiran na dijelu pločnika koji bi trebao biti za pješake, zorno pokazuje kako na dijelu oko pijace vlada nered koji se prenio na uređenu Tuđmanovu. I to na potezu koji je doživio urbocid nakon posječenih stabala.