Iz PU zadarske dostavili su rezultate pojačanih aktivnosti u prometu koje su provedene tijekom vikenda u cilju sprječavanja najtežih prometnih prekršaja.

Kontrolirano je 360 vozača i vozila kojom prilikom je poduzeto ukupno 201 mjera, a pritom je alkotestirano 89 vozača, od kojih je njih 11 bilo pod utjecajem alkohola. Najveća utvrđena koncentracija alkohola je 2,14 g/kg.

Toliko je imao 26-godišnjak koji je upravljajući motociklom zadarskih registarskih oznaka u subotu, 20. kolovoza oko 11 sati na DC 502 u Zemuniku Gornjem izazvao prometnu nesreću. Kako doznajemo, pijani vozač je udario u automobil koji se kretao ispred njega. Ozlijedio je jedino sebe, a još se čeka informacija o težini ozljeda. Vozač će biti sankcioniran zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

*Iz PU zadarske u prvoj su informaciji greškom naveli kako vozač ima 66 godina, a zapravo je riječ o vlasniku vozila.

Od evidentirano ukupno 140 prekršaja iz PU zadarske još izdvajaju: 37 za prekoračenje brzine, 5 za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 1 prolazak kroz crveno svjetlo na semaforu, 1 za pojas, 3 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom, 4 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo te 2 za skretanje u zabranjenom smjeru. Iz prometa je tijekom vikenda isključeno 13 vozača i 4 vozila.

U istom razdoblju zabilježeno je 37 prometnih nesreća od kojih 8 nesreća s ozlijeđenim osobama. Jedna osobe je smrtno stradala, 5 ih je zadobilo teške, a sedam lake tjelesne ozljede.