Gradska jezgra u kojoj je sva manje trgovina, odavno bilježi pad obrtničkih radnji. Jedna od najstarijih je ona zadarskog obrtnika,  Vinka Pavlovića koji je do požara lani imao malu fotokopirnicu na početku Ulice Mihovila Klaića.

Obrtnici iz te ulice, a ostalo ih je jako malo, nagovorili su ga da uredi novi prostor u drvarnici susjednog ulaza, što je Pavlović uradio i to vlastitim snagama.

To je jedino mjesto gdje se još uvijek može napraviti ključ na Poluotoku što je najčešća potreba građana. Nakon što je posljednja zatvorena radnja u ulici kod Socijalanog a prije toga je obrtnička obitelj Desnica taj posao u modernijem izdanju preselila u Sestrunjsku ulicu, 78-godišnji Vinko Pavlović još je jedini koji to radi u samom Gradu.

 I to dvokratno. I dok jedni misle da je nakon požara kuće u Klaićevoj koji je silom prilika zatvorio i jedan od prvih i posljednjih foto ateljea Maričić, otišao i Pavlović, drugi ga ne uočavaju na novoj lokaciji.

Ali Vinko Pavlović je na sreću tu: sa svim svojim priznanjima za polustoljetno majstorovanje. Uz skromnost i uslužnost on ima i strpljenja s obzirom na sve te godine. Nažalost, teško da će imati nasljednika u tom poslu unatoč i ovom usputnom pokušaju da malom dječaku pokaže kako može napraviti svoj ključ.