NOVO

Prije završetka službenog očevida, doznali smo kako su kola Hitne medicinske pomoći udarila biciklista (rođen 1963.)koji je smrtno stradao u Ulici braće Miroslava i Janka Perice. Ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Ivana Šimić potvrdila nam je kako su ta kola bila u crvenoj intervenciji, pozvana zbog prometne nesreće koja se dogodila u Ulici 84. gardijske brigade. Oni su vozili prema mjestu te nesreće kada je iz sporedne ulice izašao biciklist kojeg nisu uspjeli izbjeći unatoč pokušaju da to naprave u brzini kretanja.

Zbog toga su na očevid izašli načelnik prometne policije i zamjenik Županijskog državnog odvjetnika, Dražen Mlačić i Ivica Škara. I zbog toga je ta nesreća s nažalost smrtnim ishodom bila povezana s prethodnom prometnom u Ul. 84. gardijske brigade na što nam je ukazala i zamjenica glasnogovornice PU zadarske, Sonja Šimurina. Ona je najavila službenu informaciju nakon očevida.

 

PRIJE

Danas oko 10:30 sati u Ulici braće Miroslava i Janka Perice u Zadru dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao biciklist, priopćili su iz Policijske uprave zadarske.

S uključenom sirenom i rotirkom, policijski komb iza 11 sati jurio je Tuđmanovom prema mjestu nesreće (nekadašnja Biogradska).

Na mjestu događaja se provodi očevid u kojem je načelnik prometne policije Dražen Malčić te zamjenik Županijskog državnog odvjetništva, Ivica Škara.

Zbog osiguranja mjesta događaja i provođenja očevida, na navedenoj dionici ceste, promet je u obustavljen te se odvija alternativnim obilaznim pravcima. Otvoren je u 13.30 sati.

Toj nesreći je prethodila prometna u Ulici 84. gardijske brigade u kojoj su sudjelovali motor i osobno auto. Očevid je tamo završen, promet otvoren ali se još ne zna težina ozlijeda stradalih vozača.